main navigation

novosti

ticker


content

Privreda Srbije na tržištu električne energije

U Beogradu je 22 maja 2022, u hotelu Crown plaza, održana konferencija Privreda Srbije na tržištu električne energije.

Konferenciju je organizovao portal Balkan Green Energy News. SEEPEX a.d Beograd je bio institucialni partner konferencije i aktivno je učestvovao u I i II panelu.

Miloš Mladenović, Izvršni direktor je bio učesnik panela II:  Mogućnosti za privredu na tržištu električne energije u Srbiji, kupovinu i učešće na biletarelanom tržištu, finansijskoj i fizičkoj berzi, balansiranje, učešće OIE na tržištu, udruživanje privrede za zajednički nastup na tržištu.

Više na sledećem linku: https://balkangreenenergynews.com/rs/kompanije-u-srbiji-ce-imati-sve-aktivniju-ulogu-na-trzistu-elektricne-energije-u-narednim-godinama-konferencija/

Dejan Stojčevski, Tehnički direktor, je bio moderator panela I:

Organizacija i funkcionisanje tržišta električne energije, liberalizacija, učesnici na tržištu i zakonska regulativa. Fokus panela je bio na strategiji razvoja tržišta električne energije u Srbiji i Evropi, energetskoj tranziciji, dekarbonizaciji i energetskoj nezavisnosti.

Više na sledećem linku: https://balkangreenenergynews.com/rs/privreda-srbije-na-trzistu-elektricne-energije-nema-vremena-za-odlaganje-energetske-tranzicije/

Velika posećenost konferencije koja je poprimila medjunarodni karakter, učešće svih značajnih institucija iz Srbije, predstavnici privrede i investitora, stručni gosti iz zemlje i inostranstva uz obradu najaktuelnijih tema, doprineli su velikom uspehu i značaju konferencije.


to the top