main navigation

novosti

ticker


content

Radionica "Unutar-dnevno tržište električne energije u Srbiji" - 28.03.2023.

Održana radionica“Unutar dnevno tržište električne energije” u Privrednoj komori Srbije

U Privrednoj komori Srbije je 28. marta 2023. godine, održana radionica povodom uvođenja unutardnevnog tržišta električne energije u Srbiji. Predavači na radionici su bili predstavnici SEEPEX-a, BSP Southpool-a i ECC-a. Uvodnu reč, kao i podršku ovom projektu, dali su Ministarstvo rudarstva i energetike i Privredna komora Srbije.

Veliko interesovanje za ovu radionicu je potvrđeno prisustvom više od 180 učesnika, kao i značajnom broju učesnika koji su ovo dešavanje pratili putem video linka.

Uvođenje organizovanog unutardnevnog tržišta električne energije predstavlja novi proizvod i poslednji segment u uspostavljanju kompletnog tržišnog okvira za električnu energiju i podsticaj za dalji razvoj tržišta električne energije. Uvodjenje ovog unutardnevnog produkta na tržištu u Srbiji će omogućiti preciznije balansiranje net pozicija kupaca i prodavaca unutar dana, što smanjuje potrebu za aktiviranjem balansne energije, lakšu integraciju obnovljivih izvora, kao i mogućnost popravke nezeljenih odstupanja usled neočekivane promene u potrošnјi, proizvodnji i neplanskim ispadima.

Operativni rad unutardnevnog tržišta planiran je za kraj juna 2023.

Na linku u nastavku, možete preuzeti prezentacije sa radionice:

http://seepex-spot.com/sr/rules-and-docs/seepex-unutar-dnevno-trziste


to the top