main navigation

novosti

ticker


content

SAVE THE DATE 28. mart 2023 - Unutar-dnevno tržišta električne energije u Srbiji

SEEPEX i Privredna komora Srbije pozivaju Vas na skup sa temom

 

Unutar-dnevno tržišta električne energije u Srbiji

 

Skup će se održti 28. marta 2023. godine od 10:00 do 13:00 časova u prostorijama Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, velika sala u prizemlju.

Cilj radionice je upoznavanje svih zainteresovanih strana sa organizovanim kontinuiranim unutar-dnevnim tržištem električne energije u Srbiji, čije se uspostavljanje planirana u junu 2023. godine. Ovo je prva u nizu radionica i događaja koji će se održati a u cilju promocije kontinuiranog unutar-dnevnog tržišta električne energije u Srbiji.

Razvoj konkurentnog, transparentnog i pouzdanog unutar-dnevnog tržišta električne energije u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, doprineće povećanju obima trgovine električnom energijom u celom regionu. Rad kontinuiranog unutar-dnevnog tržišta oslanjaće se na M7 sistem trgovanja, najviši industrijski standard u pogledu performansi. Kliring i finansijsko poravnanje će obavljati klirinška kuća European Commodity Clearing  AG (ECC AG). Učesnici na SEEPEX-u će imati značajne koristi od primenjenih visokih standarda, kako po pitanju trgovine, tako i po pitanju usluga kliringa. Na samom početku, kontinuirano unutar-dnevno tržište električne energije funkcionisaće u izolovanom radu, sa težnjom da se što pre priključi jedinstvenom Evropskom prekograničnom unutar-dnevnom tržištu električne energije (Single Intraday Coupling – SIDC). 

U prilogu Vam dostavljamo program skupa.

Predavači su eksperti iz BSP-a i SEEPEX-a. Radni jezik je srpski/engleski. Obezbeđen je simultani prevod.

Učešće na skupu je bez kotizacije.

Prijavljivanje za učešće će biti naknadno objavljeno. Broj učesnika na ovom događaju je ograničen.

Za dodatne informacije možete da kontaktirate sledeće osobe:

SEEPEX – Dejan Stojčevski, dejan.stojcevski@seepex-spot.rs , +381648333014

SEEPEX – Miloš Mosurović, milos.mosurovic@seepex-spot.rs , +381648029423

 

S poštovanjem,

SEEPEX tim  i Privredna komora Srbije

 

Beograd, 27.02.2023.godine


to the top